OVER JASPER QUISPEL

Monteren is altijd een zoektocht naar de juiste film die in het materiaal verborgen zit. Om tot die uiteindelijke film te komen, probeer ik graag zoveel mogelijk uit om het verhaal optimaal te laten werken.

VolLiefdeFotografie 156
foto: Vol liefde Fotografie

Mijn skills

Mede door mijn DJ-verleden heb ik een goed gevoel van timing en ritme ontwikkeld. Een bijkomend voordeel is dat ik gemakkelijk muziek-edits kan maken, die vaak nodig zijn om de muziek  op maat te maken.

In de montage houd ik overzicht door gestructureerd te werken. Ik vind het dan ook geen probleem mee te denken met planningen om de rest van de postproductie geen vertraging te laten oplopen, binnen het budget te blijven en tegelijkertijd de kwaliteit te waarborgen.

Maar ook in de edit houd ik van een overzichtelijke werkwijze. Ik vind het verhaal dat verteld wordt heel belangrijk en de emotie die het oproept. Details moeten kloppen, zowel beeld als geluid. Daarom ben ik in mijn montage altijd erg gericht bezig met het opzetten van muziek en sounddesign. Ook de kleurstelling en tijdelijke Visual Effects moeten kloppen, zodat het een viewing niet in de weg zit.

Ik werk al jaren met zowel Avid als Adobe Premiere en blijf graag op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen binnen de postproductie. Hierdoor zal tijdens de montage mij niets in de weg zitten om puur inhoudelijk mee te denken en te experimenteren.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt in de montagekamer en moet kunnen zeggen wat hij wil. Daarbij zorg ik ervoor dat ieder zijn mening wordt gehoord en ga ik door tot we een uiteindelijk versie hebben, waar iedereen tevreden over is.

Mijn verhaal

Ik ben een ervaren, rustige en gepassioneerde editor met veel liefde voor het vak montage. Ik ben sinds 2005 als editor werkzaam sinds mijn afstuderen aan de filmacademie in de richting montage.

Mijn carriere begon als junior editor bij postproductiehuis KAOS, waar ik al snel afleveringen van kleine en grote dramaseries monteerde. Dat leidde tot zelfstandigheid en uiteindelijk ook mijn eigen montagestudio bij DC25 (Donker Curtiusstraat 25D). Hier werk ik solo of soms ook samen aan projecten met mijn collega editors Bas Icke, Elsbeth Kasteel en Tim Wijbenga.

DSC 9852 1
gouden kalf website.jpgmediaclass page img.179ac2f75e0bd0b13fa71d20402a27610d7b5442 1
Gouden Kalf nominatie 2018
Montage In Blue
gouden kalf website.jpgmediaclass page img.179ac2f75e0bd0b13fa71d20402a27610d7b5442 1
Gouden Kalf 2018
Regie/scenario/actrice In Blue
Emmy Award statue
Emmy kids award 2017
Kasper en de Kerstengelen
Emmy Award statue
Emmy award 2014
Actrice De Nieuwe Wereld